Woon jij in Limburg en wil je een duurzamere huis hebben door middel van zonnepanelen dan kan dat. Ik laat je in deze blog zien dat zonnepanelen heel duurzaam zijn en een paar voordelen waarom je ze moet kopen. Zonnepanelen Limburg geeft altijd de beste informatie en je weet na deze blog zeker welke zonnepanelen er goed zijn en welke niet. In dit artikel vertellen we meer over de verschillen en over korte termijn zonnepanelen.
De verschillen
Nu hoor ik je al denken, zijn er verschillen in de zonnepanelen. Ja die zijn er. Het verschil zit hem in de kleur en in de dikte van de panelen. Ik ga je uitgebreid uitleggen wat het verschil is met de kleuren van de zonnepanelen. Je hebt de kleur zwart deze kleur die noemen we monokristallijn silicium. Dit komt omdat de zonnepanelen gemaakt zijn van kristallijn silicium. De blauwe zonnepanelen zijn gemaakt van polykristallijn silicium. Nu denk je ze zijn allebei van kristallijn silicium gemaakt. Het monokristallijn silicium wordt wel bewerkt na het stollingsproces.
Met bewerkt bedoel ik dan dat de kristallen allemaal in dezelfde richting worden gelegd. Bij een polykristallijn silicium worden de kristallen na het stollingsproces niet bewerkt dat is het verschil tussen die twee. Hierdoor genegeerd deze zonnepaneel meer energie en heb je dus iets meer aan het zonnepaneel. Het productieproces is wel intensiever en levert het paneel een hoger rendement op. Voor hele grote oppervlakken wordt aangeraden om de polykristallijn silicium te kopen. Dit komt omdat de investering dan goedkoper is en je minder geld kwijt ben. En andersom dus is dat voor kleinere oppervlakken monokristallijn silicium wordt aangeraden. Je krijgt dan een hoog rendement uit een klein oppervlak.
De dikte
Er is niet alleen verschil in de kleur of in de manier waarop het gemaakt is. Er is ook een verschil tussen de dikte van het zonnepaneel. Wil je een Asi dunne film zonnepaneel of wil je een CdTe zonnepaneel. De dunne film zonnepanelen zijn gemaakt zodat je de panelen kan buigen. Het is een zeer dunne laag dat bijna op laminaat lijkt. Deze panelen zijn erg handig als je een ronde dak instructie hebt. Niet alleen de Asi dunne film zonnepanelen zijn zo dun te verkrijgen. Je hebt ook zonnepanelen die gemaakt worden van een hele andere stof. Deze stof noemen we CdTe. Nog een andere stof die wordt gebruikt voor zeer dunne zonnepanelen is GIGS. De normale zonnecellen zijn gemaakt van silicium wafers. Deze zijn vrij duur om te maken en hebben een complex productieproces. De dunne film-zonnecellen zijn gebaseerd op andere materialen, maar ondanks de duurdere materiaalkosten zijn ze makkelijker te maken.